20. 9. 2012

Jaklova kampaň: Koukej podpořit, nebo dostaneš přes držku

"Koukejte podepsat mou kandidaturu," laskavě žádá Ladislav Jakl své voliče. Proč by ho měli podpořit? Kandidát na prezidenta se totiž vyzná ve všech hospodách a rád se pořádně napije piva, tak abyste z toho neměli malér. 
Zdroj: L. Jakl, FB

Vyhrožování voličům, shazování oponentů, drsný podmračený výraz - to jsou prvky na které v kampani vsadil Ladislav Jakl, současný tajemník prezidenta republiky a zanedlouho možná i kandidát post hlavy státu. Hlavním tahákem billboardu, jak teď Jakl ukázal, je ale vztyčený ukazováček. Ten totiž vystupuje i v jeho posledním plakátku.
Zdroj: L. Jakl, FB
Nejdřív jsem považovala první vizuál za odvážný vtípek. V kontextu druhého, který Jakla, (ne)možného budoucího prezidenta, ukazuje jako častého pijana piva, který rozumí všem hospodám, se opravdu začínám obávat. Je stále bezpečné nepodepsat jeho kandidaturu? Co když mě pak zpitý v nějaké hospodě potká a já teprve uvidím, že jsem měla podepsat?! :)

Jakl a jeho spolupracovníci si ale příliš nelámali hlavu s gramatikou. Dokazuje ti hloupý překlep hned na začátku textu pod fotografií.
"Nebo někdoho, kdo rozumí pivu a bojuje za něj?..."
 Mám jasno v tom, jak tento plakát vznikal. Večer (nebo možná už ráno) zašel Jakl do jedné ze svých oblíbených hospod, do Magistra Kellyho. S kumpány tam popíjel jedno pivo za druhým, a protože se dobře bavili, udělali si pár fotek. Druhý den někdo vybral jeden snímek a nadatloval pod něj pár slov o metanolu a spotřební dani a voila billboard je na světě.

Naštěstí jsou tady lidé, kteří se Jakla i přes jeho drsná gesta a výhrůžky nebojí. Co víc, dělají si z něj srandu.

Zdroj: OLOL
Zdroj: OLOL

Zdroj: OLOL
Zdroj: OLOL

Žádné komentáře:

Okomentovat