26. 11. 2012

Jak jednoduše stáhnout celé album z Facebooku

Častokrát jsem si chtěla uložit fotky z Facebooku do svých dokumentů. Stahovat jeden snímek po druhém je dost zdlouhavé, hlavně pokud chci najednou celé album. To už by zabralo spoustu času.

Jednoduše stáhnout celé facebookové album najednou pomůže PhotoLive.


1. Modré tlačítko "Download Photos" uložíte mezi své záložky v prohlížeči. Uděláte to tak, že ho myší přetáhnete na lištu se záložkami.


2. Jakmile máte tlačítko mezi záložkami, najděte si jakékoliv album na Facebooku, které chcete stáhnout. Klikněte na uloženou záložku a nabídne se vám možnost stáhnout fotky z alba.


3. Fotky se připraví ke stažení. Abyste mohli začít soubory ukládat, musíte přes Facebook potvrdit, že se jedná o vás, o skutečného člověka ne robota. Přihlásíte se tedy pomocí Facebooku. V kolonce "Kdo uvidí příspěvky" vlevo dole doporučuji nastavit "Pouze já". Dělám to u každé aplikace pro případ, že by se rozhodla zveřejnit nějaký status. To vám ale s Photo live nehrozí, nic na vaši zeď vystavovat nebude.


4. Aplikace rozdělí album (podle velikosti) do několika zipů, které můžete začít hned stahovat kliknutím na modrou ikonu "Start Download".


5. Soubory pak najdete ve své cílové složce, odkud je můžete rozbalit a fotky upravovat, prohlížet, mazat, co budete chtít. Snímky jsou vaše. :)

1 komentář:

  1. Pěkný návod :). Bohužel to nefunguje. Neukazuje se mi tlačítko download photo, pouze je tam napsané, pro které prohlížeče je toto rozšíření dostupné.. :)

    OdpovědětVymazat