10. 6. 2013

USA road trip: Jak si půjčit auto v Americe bez poplatků navíc

V USA je téměř nemožné levně půjčit auto, pokud je vám méně než 25 let. Takzvané under age poplatky tak mohou navýšit výslednou cenu o více než dvojnásobek. Všem členům naší výpravy je 23 let. Přesto se nám podařilo najít způsob, jak se under age poplatkům vyhnout.

Zdroj: http://www.hertz.com/rentacar/q-12808263/save-up-to-$25-a-day-if-you-re-20-24-years-old-special-offer
Poznámka: Vpravo nahoře přepnout na zemi USA


Jak se vyhnout under age poplatkům?


Půjčovna Herzt spustila na léto 2013 slevovou akci, v rámci které si může kdokoliv ve věku 20-24 let půjčit auto bez under age poplatků (young renter fee). "Žádné poplatky, to znamená, že ušetříte od 15 do 25 dolarů za den podle toho, jaké auto si vyberete," slibuje půjčovna na svém webu. Vpravo nahoře na stránce se musí přepnout zemi na USA, aby se sleva zobrazila.

Kolik ušetříme bez under age poplatků? 


Půjčíme si midsize SUV na měsíc (4-5 týdnů). Samotné půjčovné by stálo něco málo přes tisíc dolarů. K tomu se připočítávají daně a další poplatky. Nejvýraznější položka mezi poplatky je ale poplatek za nízký věk řidiče (under age fee, age differential). Ten je pro jednoho řidiče ve věku 20-24 let na měsíc přes tisíc dolarů. My jsme navíc řidiči čtyři a řidičky. Úspora je tedy značná.

Pokud se zaregistrujete do Hertz Gold Plus, získáte další další slevu 4 procenta.


Například jedno z těchto aut si půjčíme: Dodge Calliber, Honda CRV,
Toyota Rav4, Hyundai Santa Fe, Kia Sorento, Pontiac Torrent. 

Jedinou komplikací je, že ze slevy je vyloučen New York, kam my přilétáme. Auto si tedy půjčíme v Philadelphii. Ceny v tamní pobočce půjčovny Hertz jsou o něco nižší než v NY, vyzkoušíme si cestování vlakem v USA a zároveň se posuneme na první bod našeho výlet.

Pro platbu půjčovného je ale potřeba mít na kartě věší obnos. Celou částku i se všemi poplatky si půjčovna rezervuje a až při vrácení vozu si strhne cenu bez poplatku.

Žádné komentáře:

Okomentovat