28. 8. 2013

Kde se ubytovat na cestách po USA? Hledejte slevové kupóny

Akční ceny nelákají jen české zákazníky. Díky časopisům plných slevových kupónu můžete v Americe najít ubytování v motelech či hotelech často třeba i za poloviční cenu i včetně snídaně. Při cestě po Spojených státech není dobrý nápad nechat místo noclehu náhodnému výběru, ale vyplatí se projít si akční nabídky.  

Nejnižší ceny dosáhnete také například rezervací přes internet. Tou si navíc pojistíte, že na vás skutečně volný pokoj bude čekat, což v pátek nemusí být samozřejmostí. Ještě níže cenu srazíte pomocí zmiňovaných kupónů, které najdete na čerpacích stanicích nebo u restaurací při cestách. 

Slevové kupóny
Nejlevnější motel, který jsme během našeho road tripu pro čtyři (pět) lidí sehnali, byl překvapivě na Floridě a stál necelých tisíc korun. Nejdražší jsme pak našli v Texasu za více než dva tisíce. 

Ve Spojených státech jsme strávili celkem 36 nocí. Všechny noclehy nás dohromady stály přes 50 tisíc, průměrně každého stála jedna noc 285 korun. Nejvíce nocí jsme strávili v motelech mezi nimiž se naším favoritem stal Motel 6

Levně v divočině 


Pokud nepočítáme přenocování u příbuzného v Chicagu, které stálo pár piv, nejlevněji vyšel nocleh v kempu Tamarack flat v Yosemitském parku. Pokud překousnete to, že vám tady hrozí setkání s medvědem, ráno vás budí vití kojotů a v kempu kromě malého potůčku není žádná tekoucí voda, za noc zaplatíte jen 10 dolarů. Divoký terén cesty až do kempu s kadibudkami ale není pro každé auto. V kempech jsme v Americe dohromady strávili sedm nocí.

Jak přežít v kempu - štípeme dřevo na oheň.

Motel 6: 22 nocí


Nejčastěji jsme vyhledávali bydlení v Motelu 6. Při objednávce přes internet se dá sehnat sleva až 10 procent z ceny. Nejvýhodnější je ubytování pro čtyři lidi. K základní ceně za pokoj se za druhou osobu přičítá šest dolarů, třetí a čtvrtý host je pak za další tři dolary. Na pokoji mohou být nejvíce čtyři osoby. S pomocí nafukovací matrace, pumpy a spacáku jsme si ale vždy poradili i v pěti.

Ceny za Motel 6 se napříč Amerikou různí, například víkendy jsou dražší než všední dny. Nejlevnější pokoj jsme našli na Floridě v Jacksonvillu za necelou tisícovku. Více než dvakrát tolik pak stál nejdražší Motel 6, který jsme navštívili. Byl v centru San Antonia, které je nejnavštěvovanějším městem Texasu. Motel 6 pro nás také představoval příjemně levnou variantu ubytování v Las Vegas, kde jsme za 1041 korun mohli nocovat hned v centru nevadské metropole. 

S kupónem ušetřím


Nejlevnější cenu za ubytování ale získáte, když využijete slev z kupónových magazínů a plátků. Na čerpacích stanicích a restaurací na dálničních parkovištích jsou letáky s kupóny na slevu. Díky těmto akcím na konkrétní hotely a motely můžete částku za pokoj často srazit až na polovinu. Tento skvěle fungující systém slev jsme bohužel objevili až v závěru naší cesty. Stihli jsme vyzkoušet alespoň hotel Ramada, kde jsme za nocleh a snídani pro pět lidí zaplatili 1 600 korun. Běžná částka by bez kupónu byla asi 2 500.    

Leták se slevovými kupóny.
Ubytování vyšlo velmi draze v centru Los Angeles a v San Franciscu. Kolem LA je mnoho kempů, jeden z nich se tedy stal naším levnějším útočištěm. V SF nás opět zachránily motely v příměstských částech.   

Ilegálně a draze na Manhattanu


Rozhodně nejvíce peněz jsme nechali za ubytování v New Yorku. Přes Airbnb jsme se ubytovali jednou v Queensu za 3 500 korun za noc pro pět lidí. Podruhé, na konci pobytu, jsme si našli na jednu noc byt na Manhattanu, který už ale stál 4 800 korun, což se stalo naši nejvyšší sumou, kterou jsme za noc zaplatili.

Na Manhattanu ale nedávno město obyvatelům zakázalo ubytovávat turisty přes Airbnb. Proto nás naše hostitelka pašovala chodbami domu do svého bytu a kladla nám na srdce: "Kdyby se někdo ze sousedů ptal, tak řekněte, že jste moji přátelé a jste u mě na návštěvě. Nebo raději předstírejte, že neumíte anglicky." Naštěstí se nikdo neptal. 

Žádné komentáře:

Okomentovat