17. 11. 2013

Jak jsme (ne)navštívili Google

"Naskočte na kolo a jeďte, kam se vám zachce. Ušetříte tak energii i čas," radily mnohé typy na Foursquare. Při cestě po Americe nám tahle sociální síť hodně pomohla a rozhodli jsme se na ni spolehnout i tentokrát. V areálu ředitelství Googlu, takzvaném Googleplexu, byly desítky pestrobarevných kol, které vyloženě čekaly, až se na nich někdo projede. My jsme se o to alespoň pokusili ...



Googleplex leží v kalifornském městě Mountain View asi šedesát kilometrů jižně od centra San Francisca. Při cestě po USA jsme si udělali zastávku i tady. Na mapě je vidět jedna z budov Googlu.


Barevná políčka uprostřed mapy jsou slunečníky.


Procházeli jsme se po klidném, barevném a ohromě rozlehlém areálu ředitelství Google. Byli jsme tiší a nenápadní, přesto už první pohled na nás prozrazoval, že nejsme zaměstnanci této firmy. (Možná, že leccos naznačovala ta zrcadlovka kolem krku. :)) 

Ačkoliv místo vypadalo naprosto nehlídaně, dokonalý kamerový systém nás jistě hned prozradil. Po pár minutách k nám totiž přišla slečna z bezpečnostní služby, formální otázkou se ujistila, že skutečně nepracujeme v Googlu, a vysvětlila nám, že jsme vítáni pouze v doprovodu nějakého ze zaměstnanců. Nikoho takového jsme s sebou ale neměli.

Projížďka na kolech se tedy nekonala a my jsme raději poslušně odešli zase ke svému autu, které samozřejmě také stálo na místě vyhrazeném pro zaměstnance.

S turisty se tady moc nepočítá a ani není divu. Kdo by chtěl, aby mu kolem kanceláří slídili výletníci s foťáky? Přes to s námi jednali přátelsky. Nikde nebyly žádné brány, závory ani ploty. A když se náhodou někdo vydal na průzkum googlího terénu a zkoušel jezdit na jejich kolech (jako my), tak ho prostě slušně požádají, ať odejde.  

Dokáže si ale někdo představit, že by se na tomhle "sedmikole" proháněli kolegové z Googlu? 


Park za oknem.


Film Internship (Stážisti)


Kdo v Googlu nebyl (a nebo byl jen 20 minut jako my) se může podívat na film The Internship. Příjemná komedie se totiž téměř celá odehrává v prostorách této firmy. Kromě toho, že tam ve skutečnosti nepobíhají takové zástupy lidí, všichni totiž zřejmě pracují, jsou to přesně ta místa, kam jsem se podívala a nebo alespoň chtěla podívat.

Žádné komentáře:

Okomentovat