31. 7. 2013

USA road trip: Za dolar na pár minut gamblerem v Las Vegas

Las Vegas žije v noci. Musí. Ve dne se totiž venku není k nadechnutí. Teploty přes čtyřicet a přímé slunce nedovolí nic jiného než pobývat v klimatizovaných budovách. V noci se vše rozsvítí, spustí se fontány, začne hrát hudba a na ulici se spolu s lidmi vyrojí všichni falešní elvisové, spidermani, spongebobové a polonahé dívky, se kterými se za spropitné můžete vyfotit. 


V Las Vegas je 38 stupňů, i když je vlastně už hluboká noc. Rozpálené město uprostřed pouště ale nejsou jen kasina a v nich milionáři. Je tu plno rodičů s dětmi v kočárcích a s batolaty v náručích, turistů s foťáky a opilá mládež. Bohatí hosté jsou zavření uvnitř hotelů a kasin, kde mohou hrát, bavit se, jíst, pít, spát i nakupovat. Z obrovských komplexů nemusejí do výhně nevadské pouště vytáhnout paty.

Slavná kasina Bellagio a Caesars Palace

Uvnitř kasin přicházejí o své miliony boháči na ruletách. Hned vedle nich jsou ale automaty, kde za dolar můžete roztáčet kotoučky, které stejně nikdy neukážou tři stejná čísla. I tak je to dobrá investice. Za dolar na pár minut gamblerem v Las Vegas. 


V Las Vegas najdete všechno a vlastně nic. Je tady kus New Yorku reprezentovaný sochou Svobody a mrakodrapy, pařížská Eifellovka, kus Benátek nebo egyptská sfinga. Město uměle vytvořené z ničeho nabízí blyštivou zábavu na jednu dvě noci. Amerika má ale řadu zajímavějších měst, která lákají na více než neon a kasina.

Paříž v Las Vegas

Pravý nebo falešný Elvis?
New York v Nevadě

Žádné komentáře:

Okomentovat